Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Kees Smit, Roy Keijsers

Glasvezel geeft een wereld van verschil voor onze primaire bedrijfsprocessen

‘Glasvezel geeft een wereld van verschil voor onze primaire bedrijfsprocessen’, zegt Roy Keijsers. Roy is systeem en netwerkbeheerder bij Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo. Sinds een jaar zijn beide locaties in Almelo voorzien van een glasvezelaansluiting.’

‘Voorheen hadden we veel problemen met de bandbreedte van de lijn, die ook nog eens onstabiel was. We liepen dus tegen verschillende zaken aan, waaronder capaciteit. Toen we een glasvezelcheck online deden, zagen we een aanbieding van WeServe; het leek een aantrekkelijk abonnement en voorzag in onze behoefte. Veel hebben we niet vergeleken, wat goed is, is goed. Nu, na een jaar, blijkt WeServe een prettige en professionele club. We worden op onze wenken bediend en maken inmiddels gebruik van een 500 Mbit lijn. Geen idee hoe hard we zullen groeien; mochten we meer capaciteit nodig hebben, dan kan dat. Dat is het mooie van glasvezel’.

Bij Kees Smit Tuinmeubelen is uitwisseling van gegevens tussen de beide locaties op de Ambachtstraat en Twentepoort-Oost essentieel. ‘We kunnen nu tussen de twee locaties back-ups draaien van alle systemen. Voorheen kon dat niet en waren we afhankelijk van lokale back-ups. back-ups zijn enorm belangrijk voor onze primaire processen, zoals voor disaster recovery etcetera. Nu hebben we een volwaardige colocatie.

Keijsers raad vanuit goed ICT-beheer andere ondernemers aan gebruik van glasvezel te maken. ‘De prijzen zijn dermate scherp dat het een verkeerde bezuiniging is om hier niet in te investeren. Want als je afhankelijk bent van digitale systemen, zoals we dat tegenwoordig bijna allemaal zijn, wil je dat ’t goed geregeld is.

Rohofstraat 83 | Postbus 71 | 7600 AB Almelo | info@coglas.nl