Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Buiting Staalbouw, Henk Neulen

Als je veel data verstuurt of meerdere vestigingen hebt, is een glasvezelverbinding essentieel

‘Als je veel data verstuurt of meerdere vestigingen hebt, is een glasvezelverbinding essentieel’, zegt Henk Neulen. Henk is administrateur bij Buiting Staalbouw, met vestigingen in Almelo en Broekland. Sinds een paar jaar maken ze gebruik van glasvezel.

‘In 2009 gingen we nieuwbouwen op het XL Businesspark in Almelo. Onze eerste vestiging in Broekland groeide uit z’n jasje. We hadden in Borne al een kleiner bedrijf overgenomen’, zegt adjunct directeur Johan Burger. ‘Het was logisch dat we over gingen op glasvezel, we wilden klaar zijn voor de toekomst. Bovendien is het nu veel gemakkelijker bestanden met tekeningen van projecten te delen met klanten of leveranciers. Het is eigenlijk essentieel om glasvezel te hebben als je meerdere vestigingen hebt, om ook kruislings een back-up van onze data te maken. En natuurlijk is het veel sneller en dus prettiger werken zo’.

‘Storingen? Ik kan me het werkelijk niet herinneren’, zegt Neulen. ‘We zijn gewoon hartstikke tevreden met de betrouwbaarheid en de snelheid. Een goeie stabiele verbinding die ook nog eens heel veilig is. Dat zou elke ondernemer moeten doen, of je nu meerdere vestigingen hebt of niet; maak je klaar voor de toekomstige digitale snelweg. We hebben via onze ICT-partner WeKaData in Raalte bij WeServe een 100Mbit abonnement. En bellen doen we ook via glasvezel. Gewoon goed’.

De volgende stap is nu ook de vestiging in Broekland van een glasvezelabonnement te voorzien. Daar is al wel aansluiting gerealiseerd, maar zit nog geen dienst op. In Broekland werken we nog met een cai-aansluiting. Henk Neulen zoekt op dit moment een geschikt abonnement. Zodat ze ook in Broekland klaar zijn voor de toekomst. ‘Zoek als ondernemer uit wat bij jou past; er zijn veel mogelijkheden en dat maakt het zo interessant. ’

Rohofstraat 83 | Postbus 71 | 7600 AB Almelo | info@coglas.nl